11 ting jeg IKKE spiste før

Når jeg tænker tilbage, så har jeg altid været meget selektiv med mad. Tidligt kvalitetsbevidst kan man vel sige.

Andre vil nok angive det som kræsen.

Uanset, så var der meget jeg sneg mig udenom – især kød, men det kommer der nok et andet skriv om lige pludselig.

Lige nu er det med fokus på de plantebaserede ting som jeg IKKE spiste eller kendte til, men som jeg spiser nu.

Rosenkål spiser jeg stadig ikke. Der sidder nærmest lige så mange traumer i det som der sidder rosenkål på en stok.

Puhaeeee….

Her kommer de 11 ting,  jeg IKKE spiste før jeg hoppede ombord i plantevognen, men nu jævnligt har med på menuen.

1: Avocado

2: Champignons (svampe generelt)

3: Oliven

4: Blegselleri

5: Chili

6: Linser

7: Kikærter

8: Friske koriander

9: Valnødder

10: Chiafrø

11: Mælkebøtter

Der kan være mange årsager til, hvorfor man går en stor bue uden om en fødevare. Det kan være noget med konsistensen.

Min mand spiser fx. ikke noget i grød-konsistens, hvor risalamande er den eneste undtagelse. Alt andet i grød skal han ikke be’ om. Havregrød, risengrød, øllebrød etc. er et stort nej tak.

Derfor er denne kategori ikke noget for ham.

Det med konsistens kan jeg sagtens sætte mig ind i. Jeg har også noget på konsistens – det er bare i en anden retning. Det er nok hovedsageligt på champignons. Selvom de er med på listen over ting jeg spiser i dag, så har jeg stadig svært med konsistensen af skårhat.

Jeg får helt kuldegysninger af at tænke på at tygge i sådan en, hvis den ikke er tyndt skåret, sprødt tilberedt og lækkert marineret. Den eneste måde jeg kan spise dem på uden at få følelsen af at gnave forgæves, som havde jeg tænderne i et bredt husholdningselastik, er hvis de er meget tyndtskåret eller blendet sammen med noget.

Eksempelvis i plantefars til burgerbøffer eller i butterdejspakker. Men jeg er dog blevet meget bedre, så man kan godt servere det for mig, selvom de ikke helt er skåret efter min præference.

At spise champignons, det lærte jeg, da jeg var en del af team VeganDottir. Der spiste jeg til gengæld også så meget mushroom-mix i burgere, at jeg fik indhentet for næsten 4 årtier, hvor jeg ikke rørte svampe. Heller ikke med fjernstyret ildtang.

Det var min søde, polske kollega Martyna, der lærte mig en effektiv metode at skære dem tyndt på. For der var mange i sådan en kasse, og det skulle gå relativt tjept. Nu siger jeg kasse, men det var en stabel af kasser.

Jeg elskede at skære champignons på den måde. Så fedt, når der var styr på kniv, tempo og halveret skårhat til effektiv ‘snitting’.

P.S.: Hvilke(n) spise inden for planteverdenen spiser du ikke – og hvorfor? Jeg vil elske at høre om din undvigelse og din ting, så er vi ikke alene om vores “specialitet”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Arkivskuffen

Måske vil du også være interesseret i

TRIM-SA-LA-BIM

Når du fjerner det overflødige, så kommer det vigtige frem. Om det er ukrudt, fedt, gæld, tøj du ikke længere kan passe eller ting du

Læs mere »

One prep ahead

At få lavet foran, føles som at gøre sit fremtidige selv en tjeneste. At der er sørget for en håndsrækning til trætte dage og uforudsete

Læs mere »