OM MIG
Mit navn er Heidi Lambers. Jeg er nordjyde. Gift med en hollænder. Fik et bonusbarn i gave og havde selv en hund under hver arm med ind i ligningen.
Jeg er ældste datter af en naturlæge-mutti og en kro-fatter. En noget atypisk kombi. Det blandingsforhold har givet mig mange talenter, men også meget turbulens.
For snart et årti siden, kom jeg til skade med min lænderyg og har deraf fået varige mén og kroniske smerter. Ofte usynlige for andre, men insisterende mærkbare for mig. Derfor skal jeg være ekstremt tydelig og afstemt i forhold til energi, samvær og grænser, hvis jeg vil have mere ud af livet, end at ligge gemt væk bag nedrullede gardiner i løst tøj og høreværn – på smertestillende. En meget krævende og vanskelig disciplin.
Engang spiste jeg 13 pakker Kelloggs cornflakes, for at samle mærker nok til et Kelloggs ur. Jeg har ikke spist cornflakes siden. Og uret har jeg først for nyligt taget afsked med, fordi et gammelt batteri, nærmest var smeltet indeni og derfor havde ødelagt hele meningen med uret. At man ku’ se klokken og høre hanegalet.
Uanset vågner jeg for det meste før vækkeuret alligevel. Jeg er det man kalder en early bird. Et A-menneske. Og det hører til sjældenheder, at jeg taler i hele sætninger efter kl. 21:00.
Siden 2013 har jeg ladet det plantebaserede overtage hele min tallerken. Og har fra 2017 også gjort plads til fisk og æg, hvilket gør mig til pescetar, hvis der skal sættes et mærkat på.
Du kan læse mere om grunde, overvejelser, frem og tilbage lige her (OBS: indlægget er ved at finde sin form og kommer på så snart jeg har winged it).
Uanset ovenstående holder jeg mine opskrifter herinde udelukkende plantebaserede. For det er altid nemmere at tilføje, end det er at trække fra og erstatte med noget andet, som man endnu ikke kender egenskaberne eller effekten af.
Læs fx om aquafaba (bønnevand) som erstatning for æggehvide her.
Jeg er vild med og for evigt fascineret af, hvordan det plantebaserede repertoire bare bliver bredere og bredere. Jo mere jeg lærer om råvarerne og produkterne inden for den her gren af kost og sundhed, jo mere folder der sig ud. Nye ting opstår.
Noget jeg gerne vil dele videre. Måske kender du en, hvis madhorisont trænger til andre farver.
Måske gør din?
Se bare her, hvor mange ting jeg ikke kunne li’ før jeg satte mig godt til rette i plantevognen.
Under signaturopskrifter samler jeg på lækre veganske opskrifter fra andre entusiastiske, skønne mennesker, der jonglerer med råvarer fra naturens eget spisekammer. Er det mon noget, der tikker boksen hos dig? I så fald vil jeg elske at have din opskrift med.
Mad er det universelle kærlighedssprog som alle forstår 🧡 🫶🏻
I forbindelse med signaturopskrifter, samarbejde, skulderklap, saft og kraft kan jeg kontaktes på:
Telefon – helst på sms på 91 53 94 94
Mail: hej@heidilambers.dk
Dejligt, at du fandt vej hertil.
PS: Med henblik på at sende ind til signaturopskrifter behøver du ikke andet end at tage et billede af din plantebaserede favoritopskrift – også hvis du har håndskrevet den og sende på mail sammen med et ansigtsbillede, jeg må bruge til at sætte ind i en lille cirkel.
Det behøver ikke være nice and perfect, bare det er læseligt. Jeg sætter selv det hele nicely op i signaturskabelonen. Jeg modtager selvfølgelig gerne opskrift som PDF også.
Hvad der er lettest og mindst bremse på.
Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.
Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.
Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her
Nyeste opskrifter
Udvalgte kategorier
Få din opskrift med
Få din plantebaserede favorit-ret ind som signaturopskrift. Udfyld formularen her for høre mere.
Opskriftsarkiv
- november 2024 (8)
- oktober 2024 (5)
- september 2024 (4)
- august 2024 (3)
- juni 2024 (16)
- maj 2024 (3)