Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve.

Jeg har gået længe om den varme grød inden jeg fik mod på at afprøve med kokos. FOR længe!

8 år har jeg undladt at teste det af, fordi jeg tænkte at kokossmag ville ødelægge risengrøden. Få den til at smage som en bounty. Lige med den her ret havde jeg ikke brug for et eksotisk twist af nogen art. Der vil jeg gerne læne mig op ad den traditionelle, så tæt som overhovedet muligt.

Vi kommer ikke udenom, at vi også spiser med øjnene. Den mælkehvide farve giver den helt rette fornemmelse af risengrøden fra barndommen. Og med grød får maven som oftest nok før øjnene.

Så snart der kommer kanelsukker på, så synes jeg at al snert af kokosmælk ryger helt ud. Hvis du overhovedet skulle få færten af snerten in the first place.

En opfordring til, at du selv prøver den kridhvide version af og ser om det er noget for dig.

Heidi

PS: Har du en rest af denne type risengrød kan du med fordel lave dessertsushi – måske til nytårsaften – se her hvordan – indlæg om det kommer…

Print opskrift

Kridhvid risengrød

Ren nostalgi til nisser og barnlige sjæle

Forb. tid

5 minutter

Tilb. tid

10 minutter

Kogetid

45 minutter

Samlet tid

1 time

INGREDIENSER

RISENGRØD

450 g grødris
3 dl vand
4 ds øko kokosmælk
2 spsk agavesirup eller rørsukker (kan undlades)
1/2 tsk keltisk salt (undlad hvis du laver til risalamande)
1 tom vanillestang

KANELSUKKER

1 tsk kanel
4 tsk rørsukker

Print opskrift

FREMGANGSMÅDE

RISENGRØD

  1. Skyl grødrisene.
  2. Hæld de 3 dl. vand i en stor gryde og sæt i kog.
  3. Hæld grødrisene i det kogende vand og kog i 2 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælken, den tomme vanillestang og bring i kog under omrøring.
  5. Skru ned til det halve og rør regelmæssigt (hele tiden) og smag til med salt og sødme, når grøden er tæt på at nå sin rette konsistens. Kanelsukkeret kan du lave klar nu her mellem 2 omrøringer.
  6. Når grøden har den ønskede konsistens gør du klar til servering.
  7. Servér med kanelsukker og en god klat smørbar.
  8. Velbekomme.
  9. Når grøden er afkølet, sættes resten af grøden på køl hvis det skal bruges til risalamande. Lad vanillestangen blive i.

KANELSUKKER

  1. Find glas med låg.
  2. Hæld rørsukker og kanel i.
  3. Ryst.

TIP

Har du ikke lige en tom vaniljestang fra sidst, så tøm en og fordel vaniljekornene i rørsukker og gem i en glasbeholder med skruelåg til du skal lave risalamande.

Vil du have en sukkerfri risalamande, så kan du fordele vaniljekornene i mandelmel i stedet for rørsukker.

Opskriften er sidst opdateret: 23. december 2022

Tags

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Få din opskrift med

Få din plantebaserede favorit-ret ind som signaturopskrift. Udfyld formularen her for høre mere.

Opskriftsarkiv

Kommentarer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre lækre retter, du måske vil synes om

Kridhvid risengrød

Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve. Jeg har gået længe om

Læs mere »