NY TEKST IND:

Denne grønkålssalat er en vaskeægte fryd for øjet. De rubinrøde granatæblekerner komplimenterer den fiberrige og farvetætte grønkål som røde, glimtende kugler på et nyfældet juletræ.

Smukkere og mere smagfuld salat til julebordet skal du lede længe efter. Hvorfor lede længere?

Det er et uovertruffet løft til den brune julemenu.

Du kan med god samvittighed servere det i alle vintermånederne, så sundt er det.

Jeg serverede det sammen med traditionel, dansk (brun) julemenu for min hollandske svigerfamilie juleaften 2023. De var så begejstrede begge 2 for denne grønkålssalat, at de måtte have opskriften. Derfor er opskriften nu oversat til hollandsk og findes nu på print-selv ved siden af den danske.

Den friske grønkålssalat er kommet for at blive hos os og har fået fast plads på min foretrukne julemenu, som du kan se og hente til inspiration her.

Sprøde vinterhilsner
Heidi

Print opskrift

Sprød rødkålssalat med tyttebærdressing

Overlæggeren til varm herregårdsrødkål

Forb. tid

10 minutter

Tilb. tid

20 minutter

Trækketid

5 minutter
gerne mere

Samlet tid

35 minutter

INGREDIENSER

SALAT

500 g. rødkål, fintsnittet
2 syrlige æbler (gerne Belle de Boskoop)
1 granatæble, kernerne

DRESSING

6 spsk. olivenolie
3 tsk. æblecidereddike
2 tsk. dijonsennep (1,5)
3 spsk. tyttebærsyltetøj
Lidt salt
Peber

Print opskrift

FREMGANGSMÅDE

  1. Lav vinaigretten – kan med fordel gøres forud.
  2. Tag granatæblekernerne ud af skallen – kan med fordel også laves forud fx dagen før.
  3. Skyl grønkål, tag stænglerne fra, hak grønkålen fint og fyld i skål.
  4. Halver rødløget, skær i tynde både, halver bådene og tilføj til grønkålen.
  5. Skær æblet ud i små stykker med skræl og hæld oveni
  6. Tilføj granatæblekernerne.
  7. Hæld 1 dl. saltmandler og 1/2 dl. hakkede valnødder oveni
  8. Riv citronskal over.
  9. Tilføj nu vinaigretten og bland salaten.
  10. Servér og nyd synet og smagen.
Sådan gør du:
  1. Rør/pisk ingredienserne til dressingen sammen i en stor skål.
  2. Snit rødkålen så fint som muligt, gerne på et mandolinjern.
  3. Riv æblerne på den grove side af rivejernet.
  4. Frigør granatæblekernerne efter den metode, som du foretrækker.
  5. Vend/bland de revne æbler og den snittede rødkål godt igennem med dressingen. Salaten får en smuk rød farve. Rødkålen ændrer farve pga. syren fra dressingen og æblet, mens æblet tager farve fra kålen.
  6. Vend blandingen over på et serveringsfad/skål og top med kernerne fra granatæblet.

TIP

Er din sennep næsten i bund, så lav dressingen direkte i glasset. Resterende ingredienser oveni, låg på, shake og hæld over salaten.

BONUSINFO:
Overhæld valnøddekernerne med kogende vand. Lad dem stå et minut og dræn så vandet fra. Den værste bitterhed forsvinder efter sådan et svirp og efterlader valnødderne er mere knasende og velsmagende.

 

Opskriften er sidst opdateret: 18. november 2024

Tags

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Få din opskrift med

Få din plantebaserede favorit-ret ind som signaturopskrift. Udfyld formularen her for høre mere.

Opskriftsarkiv

Kommentarer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre lækre retter, du måske vil synes om

Kridhvid risengrød

Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve. Jeg har gået længe om

Læs mere »