En opskrift, der nemt kan få din værtsrolle et trin op. Denne appetizer eller forret, gør sig SÅ godt både på smag og den visuelle repræsentation.

Da vi smagte den hos Lisbeth første gang, blev jeg helt ekstatisk. Mine smagsløg var henrykte og jeg fik lov til at få resten med hjem. Jeg endte med at spise det til morgenmad 3 dage i træk. Morgenmad egner det sig som sådan ikke til, men det blev simpelthen til en af mine madbesættelser.

Derfor har jeg teamet op med Lisbeth for at få den nøjagtige opskrift på papir – og nu på internet. For Lisbeth laver ikke noget på mål. Hun sjusser sig frem og kører på gefühl.

Lidt hist fra skabet og lidt her fra skuffen.

Nu er den her.

Må du nyde hver en mundfuld.
Heidi

PS: Opskriften på Baluga-linser på cremet purløgsbund er delt med Lisbeths tilladelse.

Lisbeth som du kan læse om her, er en af mine tætteste veninder og ‘tele-tubbies’.

Hun har været vis omkring kost og helse i vel snart mere end 25 år og er noget at et omvandrende opslagsværk, når det gælder denne kategori.

Lisbeth er en knag i freestyle-køkkenet og tryller virkelige mange plantebaserede lækkerier og smage frem. Dog er hun så hurtig på ingredienserne, at det ofte lidt er en gåde hvor meget af hvad, der er kommet i. Derfor er det sin sag, at få en reel opskrift ud af hende, fordi hun jo bare gør noget og næste gang gør hun noget andet.

Denne gang er jeg lykkedes med at få en opskrift skrevet ned, mens jeg har stået ved siden af hende og set hvad hun gør. Jeg kan heldigvis være hurtig på kuglepennen, og det er der så kommet endnu en lækker signaturopskrift ud af.

Print opskrift

Baluga-linser på cremet purløgbund

Appetizer all inclusive

Forb. tid

5 minutter

Tilb. tid

10 minutter
+ en samlingstid på 15 minutter

Kogetid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

INGREDIENSER

BALUGA-LINSER

50 g. baluga-linser, skyllet
1 spsk. Herbamere grøntsagsboullion
1/2 liter vand, til at koge i

PURLØGSCREME

2 dl. Alpro yoghurt neutral
eller 2 dl. creme frisk
1 spsk. vegan mayo
1/4 hvidløg, revet
1 håndfuld purløg
1 håndfuld persille
1 tsk. citronsaft
1/2 tsk. citronskal, revet
1 knsp. chili, frisk el. tørret (kan udelades)
1 knsp. cayennepeber (kan udelades)
Salt
Peber

PYNT

Purløg, klippet
Persille, en kvast
Citronskal, revet

Print opskrift

FREMGANGSMÅDE

BALUGA-LINSER

  1. Skyl baluga-linserne i koldt vand.
  2. Kog dem i vand tilsat 1 tsk. boullion i 20 minutter.
  3. Skyl dem under koldt vand og sæt på køl.

PURLØGSCREME

  1. Tilføj yoghurt og mayo til en højhalset beholder, så der kan stavblendes.
  2. Riv 1/4 hvidløg på fint microplane, så det bliver smattet / til pure og tilføj.
  3. Purløg og persille puttes i og blend første gang.
  4. Riv citronskal ned og tilføj citronsaft.
  5. Tilsæt krydderierne og smag til.

TIP

Har du brug for en mere fyldig forret kan du lave en bund af en kogt kartoffel varmet og formet i et vaffeljern og bygge resten ovenpå.

Opskriften er sidste opdateret: 15. september 2024

Tags

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Opskriftsarkiv

Kommentarer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre lækre retter, du måske vil synes om

Kridhvid risengrød

Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve. Jeg har gået længe om

Læs mere »