OBS: NYE BILLEDER MANGLER….

Når vi er i Holland få (sviger)familie-besøg og vi er så heldige at på bord på Taverne de Oude Munt, så skal jeg be’ om deres franske løgsuppe. Den er vegansk, når jeg undlader med det gratinerede ostebrød på toppen. Og suppen, den sidder bare lige i skabet af, hvordan sådan en skal smage. Øj hvor er den god.

Jeg synes også jeg er lykkedes ret godt med min opskrift her, men hvad han gør ham der kokken med hans opskrift kan jeg simpelthen ikke greje. Og indtil jeg gør, må vi nøjes med den næstbedste løgsuppe. Det er nu heller ikke så tosset.

En løgsuppe er lige så god i efteråret, som den er som forret på en nytårsaften. Og den er ideel at lave foran, så den trækker noget smag.

Vi får det alt for sjældent. Det er jo for skørt. Især når der skal ryddes op i løgene, så er det her måden at gøre det på.

 

 

 

 

 

Bon appetit 🇫🇷
Heidi

 

Print opskrift

Fransk løgsuppe

med gratineret ‘oste’brød

Forb. tid

5 minutter

Tilb. tid

25 minutter

Simre/kogetid

15 minutter

Samlet tid

45 minutter

INGREDIENSER

SUPPE

5 alm. løg, i skiver (eller hvad der svarer til 600 g.)
3 fed hvidløg
1 slat olivenolie og en god klat smørbar
1 tsk. øko timian, friskskåret
1 tsk. fransk æblecidereddike
1 liter grøntsagsboullion lavet på en spsk. Herbamare fra @vogel
2 laurbærblade
5 hele peberkorn
Friskkværnet peber
Smag til med salt hvis nødvendigt

VEGANSKE 'OSTE'BRØD

2 rugbrødsboller eller en stor rund tvebak fra Rema
1 fed hvidløg
Havsalt, Maldon seasalt
Grated ‘revet ost’ fra Violife

Print opskrift

FREMGANGSMÅDE

SUPPE

  1. Opløs 1 spsk. Herbamare (den fra Vogels) i 8 liter vand. Kog op i en gryde for sig, så den står klar.
  2. Halvér løgene og skær dem i skiver. Har du lige ét bette løg tilbage i kurven, så kom det i også. det behøver ikke at være helt så nøje.
  3. Finhak hvidløgene.
  4. Sautér løgene i olivenolie og smørbar til de er blanke og let brunede. Efter 15 minutter tilsættes hvidløgene. Giv det hele en 30 til 40 minutter.
  5. Tilsæt friskhakket timian, æblecidereddike og grøntsagsboullion.
  6. Tilføj laurbærblade plus peberkorn og lad dem simre med.
  7. Lad suppen simre en 20 minutter mens du laver ostebrødene.
  8. Forvarm ovnen til 175 grader.
  9. Sæt den revede ‘ost’ fra violife i blød i vand, det får den til at smelte bedre.
  10. Halvér 2 rugboller eller rist et stykke sandwich brød du har udstukket, der passer til suppeskålen.
  11. Finriv hvidløgene så de bliver smattet og rist brødet let.
  12. Dræn ‘osten’, put i en skål og vend det rundt sammen med hvidløg og en smule Maldon Seasalt krystaller.
  13. Fordel ‘ostemassen’ på brødet og ind i ovnen til osten smelter. Slut af med grill så ‘osten’ smelter helt og bliver let brun på toppen og i kanten.
  14. Lad brødene afkøle lidt inden du serverer.
  15. Smag suppen til evt. med mere salt, peber, timian eller evt. lidt mere boullion. Husk blot at boullionen indeholder en del salt.
  16. Servér løgsuppen i skåle med ostebrødet som låg på suppen som en del af anretningen og top gerne med en frisk timiankvist. Du kan også sagtens have brødet ved siden af, hvis ikke du lige er til det franske format her.

 

TIP

Sørg for at lægge din revne veganske ost i blød i vand, så smelter den bedre.

Tags

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Få din opskrift med

Få din plantebaserede favorit-ret ind som signaturopskrift. Udfyld formularen her for høre mere.

Opskriftsarkiv

Kommentarer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre lækre retter, du måske vil synes om

Kridhvid risengrød

Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve. Jeg har gået længe om

Læs mere »