En god karrysauce må der til.
Både til boller i karry, pipfri i karry og helt generelt er det dejligt at have en nem go-to velsmagende karrysauce.
Jeg bryder mig ikke om bagte og varme æbler, og æblegrød det magtede jeg ikke lige. Heller ikke i år, selvom jeg godt kan li’ det og det i virkeligheden er en helt oplagt måde at få brugt æbler i massevis på – og som kan gå i fryseren.
Og saft – ja der har vi stadig nogle flasker i fryseren fra 2019.
Men revne, sprøde æbler det elsker jeg! Lime – det elsker jeg også. Og lime det havde vi.
Jeg gik på jagt i køleskabet for at se, om der var andet der kunne kobles i den kombi. ‘Fløden’ var nem at få øje på og krævede ikke meget betænkningstid til at blive et luftigt element i min æblerescue.
Og granola var kommet fast på hylden efter min mand målrettet var gået i gang med at fordrive overflødige kilo.
Så var byggestenene ligesom lagt til min freestyle og med de ingredienser, var det jo oplagt til at udbygge og løfte den gammeldaws æblekage til nye højder.
Lag på lag i glas.
Det var et smukt syn og smagen viste sig at være lige så smuk.
Denne (efterårs)treat er lækker til morgenmad, madpakke, til brunch og særligt som dessert. Og så tør jeg godt love, at æblerne ikke når at ligge ret længe på jorden.
Jeg fik i hvert fald hurtigt tilføjet en afhængighed.
Eller kørt en vane i stilling i september og oktober.
Bon appetit og god(t) æblerov ; )
Heidi