En god karrysauce må der til.

Både til boller i karry, pipfri i karry og helt generelt er det dejligt at have en nem go-to velsmagende karrysauce.

Jeg bryder mig ikke om bagte og varme æbler, og æblegrød det magtede jeg ikke lige. Heller ikke i år, selvom jeg godt kan li’ det og det i virkeligheden er en helt oplagt måde at få brugt æbler i massevis på – og som kan gå i fryseren.

Og saft – ja der har vi stadig nogle flasker i fryseren fra 2019.

Men revne, sprøde æbler det elsker jeg! Lime – det elsker jeg også. Og lime det havde vi.

Jeg gik på jagt i køleskabet for at se, om der var andet der kunne kobles i den kombi. ‘Fløden’ var nem at få øje på og krævede ikke meget betænkningstid til at blive et luftigt element i min æblerescue.

Og granola var kommet fast på hylden efter min mand målrettet var gået i gang med at fordrive overflødige kilo.

Så var byggestenene ligesom lagt til min freestyle og med de ingredienser, var det jo oplagt til at udbygge og løfte den gammeldaws æblekage til nye højder.

Lag på lag i glas.

Det var et smukt syn og smagen viste sig at være lige så smuk.

Denne (efterårs)treat er lækker til morgenmad, madpakke, til brunch og særligt som dessert. Og så tør jeg godt love, at æblerne ikke når at ligge ret længe på jorden.

Jeg fik i hvert fald hurtigt tilføjet en afhængighed.

Eller kørt en vane i stilling i september og oktober.

Bon appetit og god(t) æblerov ; )
Heidi

 

Print opskrift

Karrysauce (grundsauce)

Cremet og fyldig i smagen

Forb. tid

10 minutter

Tilb. tid

15 minutter

Kogetid

1 minut

Samlet tid

26 minutter

INGREDIENSER

100 g. smørbar
1 stort løg eller 2 mindre
2 fed hvidløg
1 tsk. grøntsagsboullion med top fra Herbamere
5 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje (valgfrit)
2 ds. kokosmælk
2 spsk. speltmel (til jævning)

Print opskrift

FREMGANGSMÅDE

  1. Smelt smørbar i gryde. Åbn dine kokosdåser, mens smørret smelter så de er klar.
  2. Svits løgene indtil de er blanke (gyldne).
  3. Tilsæt presset hvidløg og svits med
  4. Tilføj boullion (Herbamere)
  5. Kom karryen og gurkemejen i og svits af.
  6. Smelt den faste del af kokosmælken ned i karry/løgmassen og rør sammen
  7. Tilføj den tynde del og lad saucen koge op
  8. Tilsæt en jævning for en tykkere og mere cremet konsistens.

TIP

Test

Tags

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Få din opskrift med

Få din plantebaserede favorit-ret ind som signaturopskrift. Udfyld formularen her for høre mere.

Opskriftsarkiv

Kommentarer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre lækre retter, du måske vil synes om

Kridhvid risengrød

Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve. Jeg har gået længe om

Læs mere »