Jeg smager denne pizza for første gang til min ladylunch, hvor Lene medbragte 2 virkelig vellykkede kartoffelpizzaer. Pizza nr. 2 varmede jeg op, klippede i slices og så delte vi dem under parasollen på et stykke køkkenrulle til aften med terrassevarmeren tændt til at forlænge aftenen.

Mega simpelt og mega hyggeligt.

Det er sjældent at min mand sådan begejstres over vegansk pizza – og det er mildt sagt. Men den her synes han virkelig godt om. Den kombi af kartoffel og rosmarin var så gennemført.

Ikke nok med at pizzaen smagte godt, den så også virkelig godt ud. Sådan rustik på den fede måde. Og den tog sig ret godt ud på billeder.

Heidi

PS: Opskriften på kartoffelpizza med rosmarin er delt med Lenes tilladelse

Lene Duve…….. har som passioneret plantenørd flittigt forvandlet planter til lækre retter på sin IG-profil @madmedgloed og på sin hjemmeside af samme navn.

Hendes fotofærdigheder får enhver ret til at fremstå enormt indbydende. Hun formår virkelig at fremhæve form, farve og tekstur. Derfor er der heller ikke noget at sige til, at du kan finde hendes kogebog ”Plantebaserede fristelser” i mange hjem. Anette er uddannet kostvejleder tilbage i ’96 og har beskæftiget sig med mad og økologi i mere end 28 år. Læs mere her >>

Anette holder kurser i fermenteret mad, plantebaseret hverdagsmad eller tapas. Det kan du finde mere information om her >>

Hun har i år også udgivet årstidskogebogen Det grønne årstidskøkken, Turbine Forlaget ( 16.4.2024 ) En kogebog med 100 opskrifter fordelt på de 4 årstider, syltede sager, fermenterede sager, bagværk og danske krydderurter.

Jeg kan kun sige, at når hun ruller farvepaletten fra grøntsagshimlen ud, så får man mad med glød!

Jeg har fået lov til at dele en af hendes signaturretter her på min livsstilsblog med plantebaserede opskrifter.

Velbekomme.

 

Print opskrift

Kartoffelpizza med rosmarin

En pizza, der i al sin enkelhed smager skønt

Forb. tid

15 minutter

Tilb. tid

40 minutter
+ en samlingstid på 15 minutter

Tid i ovn

30 minutter

Samlet tid

2 timer

INGREDIENSER

PIZZADEJ

2 1/2 dl. vand
20-25 g. gær ––––– tørgær??
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
500 g. hvedemel + lidt ekstra til bordet
1 spsk. olivenolie til at smøre skålen

FYLD

5 alm. kartofler, skåret i tynde skiver
1 pk. vegan philadelphia
6 stængler rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Flagesalt, Maldon Sea Salt
Sort peber, friskkværnet

TOPPING

Lidt ekstra olivenolie
1/4 tsk. tørret rosmarin
Flagesalt; Maldon Sea Salt
Frisk rosmarinblade

Print opskrift

FREMGANGSMÅDE

PIZZADEJ

  1. Hæld lunt vand op i en skål og opløs gæren heri. Brug 20 g. tørgær eller 2 spsk. tørgær. Bruger du alm. gær så 5 g gær til koldhævning natten over og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
  2. Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
  3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
  4. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
  5. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
  6. Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.

FORMNING, FYLD OG BAGNING

  1. Drys lidt mel på køkkenbordet.
  2. Form pizzaerne og smør vegan Philadelphia ud i et jævnt lag over dejen.
  3. Fordel kartoffelskiverne i et tyndt lag og læg et par (3) kviste rosmarin på og drys med salt.
  4. Bag pizzaerne en ad gangen i 6-10 minutter på en varm bageplade eller pizzasten ved min. 270 grader.
  5. Dryp den varme pizza med lidt olivenolie og drys lidt salt og friskkværnet peber på til sidst.
  6. Drys med tørret rosmarin og top med lidt frisk rosmarin blade inden servering.

TIP

Skær kartoffelpizzaen i smallere slices (eller lave mini-pizzas) og brug dem som små hapsere eller som forret til et glas hvidvin, når der er gæster på terrassen. Der er også en extra fordel at pizzaen kan fryses og der så derfor kan laves foran, så man altid har noget at diske op med når vejret viser sig fra sin bedste side (eller sin værste) og vi er i godt selskab.

Skal det gå ekstra hurtigt kan du lave kartoffelpizzaen på en bund af vegansk naanbrød.

Opskriften er sidste opdateret: 26. juni 2024

Tags

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Opskriftsarkiv

Kommentarer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre lækre retter, du måske vil synes om

Kridhvid risengrød

Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve. Jeg har gået længe om

Læs mere »