Karamelliserede løg giver en sød og kompleks smagsnote, der balancerer umami-smag i fx den her burger og tilfører dybde til hver bid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heidi

 

Print opskrift

Karamelliserede løg

Løg, der vækker smag

Forb. tid

5 minutter

Tilb. tid

15 minutter

Stegetid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

INGREDIENSER

KARAMELLISEREDE LØG

8 alm. løg
2 spsk. maldon sea salt
1 dl. ahornsirup
2 spsk. citronsaft
1/2 revet citronskal (kan undlades)

BRUG I

A: Umami Majestic Crave-burgeren
B: Burger generelt
C: Sandwiches
D: Burritos
E: Toast

Print opskrift

FREMGANGSMÅDE

  1. Pil løgene og halvér dem.
  2. Læg dem med den flade side nedad og skær i skiver.
  3. Steg løgene bløde på en tør pande. Tilsæt evt. lidt vand så de ikke brankes. Men ikke for meget. Så tager det bare ekstra tid at reducere igen.
  4. Tilføj salt og vend rundt et par gange.
  5. Tilføj ahornsiruppen og vend rundt.
  6. Tilføj citronsaft – enten fra frisk citron eller fra flaske.
  7. Steg dem til de bliver let klistrede og får en gyldenbrun farve.
  8. Tag dem af varmen og lad dem afkøle, hvis du laver foran.
  9. Ellers servér med det samme i din burger

TIP

Smag til undervejs. Det er vigtigt at de får en dyb og intens smag af salt og sødt.

Opskriften er sidst opdateret: 08. oktober 2024

Tags

Det moderne, medfølende, passionerede, jordiske væsen. Mig, kogt ned i en høj-koncentreret suppeterning.

Ordene danner meget godt ring om det menneske jeg er, og nogle af de kvaliteter jeg besidder og forvalter.

Jeg hedder Heidi Lambers og jeg er gift med en hollænder. Vi bor i Nordjylland og ca. hveranden uge-ish udvides vores familie med mit bonusbarn. Læs mere her

Få din opskrift med

Få din plantebaserede favorit-ret ind som signaturopskrift. Udfyld formularen her for høre mere.

Opskriftsarkiv

Kommentarer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre lækre retter, du måske vil synes om

Kridhvid risengrød

Den der cremede konsistens og kridhvide farve. Det er med kokosmælk at risengrød på vegansk, får sin mest autentiske farve. Jeg har gået længe om

Læs mere »