Denne plantebaserede version af brændende kærlighed bevarer al hyggen og de fyldige smage, vi forbinder med retten, men uden brug af kød eller mejeriprodukter. Her får du en cremet og luftig kartoffelmos som base, beriget med plantebaseret smør eller en smule olivenolie, der giver den helt rette fløjlsbløde konsistens.
Toppen er inspireret af klassisk brændende kærlighed, men med et twist: “bacon” lavet af sprødristede svampe, skiver af røget tempeh eller marineret tofu, der giver både den røgede, salte smag og et lækkert bid. Du kan også købe dig til en vellykket version facon. Stegte løg tilsættes. Karamelliseret, bløde eller sprøde, så de smelter på tungen og komplementerer de knasende stykker af plantebacon.
Gør retten selskab med dybrøde rødbedetern som tilføjer en mild, sød jordagtig smag og et farverigt, saftigt bid, der spiller op til den røgede, salte plantebacon. Pynt af med friske krydderurter, som purløg og persille, for at tilføje både farve og friskhed.
Retten bliver en fyldig, varmende smagseksplosion, der emmer af kærlighed og tilfredsstiller alle, der søger et grønt twist på en dansk klassiker.
Fra 1. november har vi denne fast på menuplanen. Gerne hver onsdag. Den er der ingen der sidder over på. En dejlig vinterret. Også en pebervenlig ret, så endelig giv den nogle omdrejninger på kværnen.
Velbekomme
Heidi